آخرین اخبار:
کد خبر:۴۱۶۵۲۱
یادداشت/

استقلال بانک مرکزی از شبکه بانکی؛ مهمترین مسئله در نظام بانکی

بانک مرکزی به عنوان نهادی حاکمیتی به بانک ها مجوز فعالیت در اقتصاد داده است تا بر اساس قوانین و سیاست ها فعالیت کنند و مسئله اصلی و مهمتر که جلوی کاهش تورم را می گیرد نه عدم استقلال بانک مرکزی از دولت و مجلس، بلکه انحصار بانک ها و عدم توانایی بانک مرکزی در کنترل و به رفتار آوردن آنها بر اساس قانون است.

گروه اقتصادی «خبرگزاری دانشجو» - محمد امینی رعیا؛ یکی از موضوعاتی که در بیست و پنجمین همایش سالانه سیاست های پولی و ارزی در تاریخ 10 و 11 خرداد 1394 مورد بحث قرار گرفت استقلال بانک مرکزی بود. بیان شد که از مهمترین موانع کاهش تورم در کشور، عدم استقلال بانک مرکزی از دولت و مجلس است؛ در واقع به دلیل تکالیفی که سالانه از جانب دولت و مجلس بر نظام بانکی تحمیل می شود، بانک مرکزی توانایی تعیین سیاست پولی به صورت مستقل را ندارد و لذا در این شرایط کاهش تورم بیش از این اتفاق نخواهد افتاد.

 

با این حال به نظر می رسد که مسئله اصلی و مهمتر که جلوی کاهش تورم را می گیرد نه عدم استقلال بانک مرکزی از دولت و مجلس، بلکه انحصار بانک ها و عدم توانایی بانک مرکزی در کنترل و به رفتار آوردن آنها بر اساس قانون است.

 

بانک مرکزی به عنوان نهادی حاکمیتی به بانک ها مجوز فعالیت در اقتصاد داده است تا بر اساس قوانین و سیاست ها فعالیت کنند. با این حال همواره شاهد آن بوده ایم که بانک ها در موارد متعدد از عمل به دستورات و سیاست های تعیین شده از جانب شورای پول و اعتبار و بانک مرکزی سر باز زده اند و آنطور که خودشان خواسته اند عمل کردند؛ در مقابل بانک مرکزی به جای برخورد قاطع با بانک های متخلف، منفعلانه عمل کرده و از ابزارهای خود جهت به رفتار آوردن بانک‌ها بر اساس قانون استفاده نکرده است.

 

برای مثال شورای پول و اعتبار اوایل تیرماه سال گذشته بخشنامه شفافیت بانک ها را منتشر کرد؛ طبق آن بانک ها ملزم شدند هر سه ماه یکبار اطلاعات خود را بر اساس موارد ذکر شده در بخشنامه منتشر کنند. با این حال هنوز بانک ها در قالب آن بخشنامه گزارش های خود را به صورت شفاف منتشر نکرده اند و بانک مرکزی هنوز که هنوز است باید با نامه نگاری به بانک ها، به اطلاعات دست یابد! و از این دست رفتارها در برخورد با قوانین توسط بانک ها بسیار مشاهده شده است.

 

بنابراین پیش از هر اقدامی در نظام بانکی کشور، ضروری است تا در قدم اول بانک مرکزی با استقلال از شبکه بانکی، با قاطعیت سیاست هایش را اعمال کند و این اطمینان را ایجاد کند که می تواند بانک ها را در راستای عمل به قوانین جهت‌دهی کند. در غیر اینصورت استقلال بانک مرکزی از دولت و مجلس و یا هر سیاست دیگری، جز افزایش قدرت غیرقابل کنترل بانک ها و انحصارشان در اقتصاد نتیجه ای نخواهد داشت.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
نظرات شما
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۵ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۲:۲۷
بانک مرکزی باداشتن اختیارات قانونی موجودباعتراف مدیرانش کاری کوچک مثل برخوردبابانکهای متخلف که تحت نظرشانندنتوانسته بکند حال دنبال گنده شدن واختیارات بیشتره که چی؟بزگ شدن آدم باگنده شدن پست نیست.دنبال حل مشکلات باشید.ازاختیارات قانونیتان باکمک قوه قضاییه بنحوشایسته استفاده کنیدوآثارش راببینید.
1
0
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۵ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۴:۵۶
اول اینکه استقلال بانک مرکزی یعنی بیچاره کردن 99 درصد معیشت مردم چرا که اینجا نه آمریکا است که نقشه استثمار سرمایه مردم را بکشید و نه مملکت لیبرالی و بازار آزاد و نه کابیتالیستیه . اصل بانک طبق نظر مراجع و متخصصان واقعی ربا است حالا قرار با جدا سازی مرکز آن یک نهاد مانند فدرال رزرو آمریکا که ماحصل و ثمره و شیره مردم را از طریق بنگاه داری و کمبانی های بزرگ و زد و بند به غارت میبرند به ما هم تحمیل کنند .حالا که سه قوه نظارت میکنند اینه وای به روزی که مستقل هم بشه. علم اکانومی(اقتصاد) چون ماهیتش ربا است باچیده حالا عزیزان میخوهند با ربا مملکت را احیا کنند ولی خدا ربا و ربا خور و رباگیرنده را به محاق میبرد
0
0
ناشناس
United States of America
۱۵ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۵:۲۲
ما رو با این حرف ها گول نزنید. ربا رباست، چه به ربای جهانی وصل باشه چه نباشه
0
0
پربازدیدترین آخرین اخبار